22 Mayıs 2009 Cuma

Breaking Dawn...

Alacakaranlık serisinin yayınlanan dördüncü ve son kitabı Breaking Dawn...
İlk üç kitap ile ilgili yorumlarımı yazarken müthiş bir heyecan ve istek duymuştum ama şimdi sanki ellerim klavyeden geri geri gidiyor, garip bir isteksizlik garip bir hüzün var içimde. Seriyi okumam tam 1 ayımı almış, bu şu demek "ben son 1 aydır Bella, Edward, Jacob ve Cullen ailesi ile haşır neşirim!", hem de nasıl, hergün sabah-aksam serviste ve yatmadan önce, öyle bir hayatıma girmişler ki böyle bir boşluk oldu sanki. Hani küçükken "Cesur ve Güzel" diye bir pembe dizi vardı ya, saat tam 5'te Star'da başlardı, kendimi öyle bir vampir-pembe dizisi içinden çıkmış balık gibi hissediyorum:)
Bitirmesemiydim acaba diye düşünüyorum ama yapamazdım onu da biliyorum...

Neyse kitaptan çok bahsetmek ve tadınızı kaçırmak istemiyorum, kısa bir kaç nokta: serinin son iki kitabını okumaktan çok keyif aldım, yeni başlayanlara nacizane tavsiyem ilk ikisine çok takılmayın üç ve özellikle dört gerçekten süper... Ayrıca yazarın hayal gücü son kitapta -birazda olması gerektiği gibi- tavan yapmış, beklenmedik gelişmeler olayları çok farlı boyutlara sürüklüyor öyle ki her bölüm geçtikçe daha hızlı okumanız gerektiği hissine kapılıyorsunuz. Bir de son kitap 3 bölümden oluşuyor "Book1 Bella" , "Book2 Jacob" ve "Book3 Bella"... e haliyle biraz kalın tabi:) Aslında -bence- burda bir haksızlık durumu söz konusu hem Bella hem Jacob kendi bakış açılarını anlatabiliyorlar da peki Edward' ın neden söz hakkı yok?

Eclipse kitabı ile ilgili yorumlarımı yazarken bahsetmiştim, yazar serinin beşinci kitabı olan Midnight Sun' ı yazıyor diye, ama o zaman çok da anlamamıştım neden Twilight' ın Edward versiyonuna gerek duyduğunu eğer yazmak istiyorsa hikayenin devamını yazması gerektiğini düşünüyordum ama hem son kitabı okuyup Edward' a söz hakkı verilmesi gerektiği fikri ağır basınca hem de Breaking Dawn için verdiği röportajda artık devam etmesinin sadece zorlama olacağını paylaşması üzerine Midnight Sun çekici gelmeye başladı. Daha önce yayınlanmadan okumayacağımı yazarı bekleyeceğimi söylemiştim ama artık bunu yapabileceğimi sanmıyorum, dördüncü kitap biteli 2 saat olmasına rağmen şimdiden sitedeki draft versiyonuna ara ara göz atmaya başladım.
Bağımlılık yapıyo gerçekten...
Aa birde kitapların birbirinden güzel soundtrackleri var, onlar içinde Luna' cım teşekkürler...

1 yorum:

lunawar dedi ki...

Reca ederim:)
Edward'ın bakış açısına niye yer yok.. ben sonra anlatırım sana.. ;)