14 Nisan 2009 Salı

Twilight...

Aylardan sonra ilk defa sevgilimle ayaklarımızı uzatıp sinema keyfi yapabildik. Sağolsun oğluşum erken uyuyunca kendimizi tv karşısında bulduk:) Elimdeki kitap biter bitmez okuyacağım ilk kitaptı Twilight hatta her gözüme çarptığımda okumak için sabırsızlanıyordum, birde üstüne Luna'nın yazısını okuduktan sonra merakım iyice artmıştı ama gel gör ki evde cd'yi görünce dayanamadım. Fakat filmi izlemiş olmak kitaba olan ilgimi azaltmadı aksine daha da arttırdı. Çünkü biliyorum ki benim için kitap her zaman filmden çok daha başarılı oluyor.

Eveet, gelelim filme; birçok önemli vampir filminde ana karakterin bunalımı yada nasıl vampir olduğunu anlatılarak başlanır ya, Twilight daha çok bir gençlik filmi havasında başlıyor ki aslında sabun köpüğü filmleri severim kafa dağıtmaya birebir oluyor. Neyse konuya dönüyorum; annesinin tekrar evlenmesi üzerine babası ile yaşamaya başlayan hafif depresif, biraz garip Bella (Kristen Stewart) ile kasabanın karizmatik sakinlerinden Edward (Robert Pattinson) 'ın çekingen yakınlaşmalarıyla başlıyor. Akıllı kızımız Edward' ın vampir olduğunu anlaması ve aralarındaki başlayan aşkla olaylar hız kazanıyor. Filmde iki noktaya çok farklı yaklaşılmış: biricisi vampirlerin neden gün ışığına çıkamadıkları (anlatmıyorum ama çok hoş:) ikincisi de vampirler sadece kan emici değillerdir beysbol da oynarlar.

Oyunculuk orta üzeri ayrıca göz aşinalığı olan ve tahminimce devam bölümlerinde önemleri artıcak olan karakterlerde var. Devam bölümleri derken en az 5-6 filmden bahsediyorum yani eğer ilk filmin sonunda bişey netleşir falan diye bekliyorsanız, yanılıyorsunuz. Ama şunu da söylemeden edemeyeceğim Edward geleceğin en karizmatik erkek vampirleri arasına girmeye aday... Tek rahatsız eden nokta vampir karakterlere yapılan aşırı makyaj. Tamam, biraz farklı görünmeleri beklenen bir durum ama bembeyaz bir surat, kiraz dudaklar abartı geldi.

Ayrıca filmin çekildiği Forks kasabasına hayran oldum. Doğası ve kasvetli havası filme çok uymuş. Birde müzikleri var... özellikle Massive Attack 'ın Supermassive Black Hole şarkısı gerçekten çok hoşuma gitti...

P.S. S
evgilim, sen 10 üzerinden 2,5 verince film hakkında fikrimi daha sonra belirtirim demiştim ya fantastik film seven biri olarak ben çok beğendim:)

1 yorum:

lunawar dedi ki...

hah..
akıllı kız mış..
ben 10 saniyede anlardaım vampir olduğunu:)
hem zati o kadar soğuksun, neden filmin yarısında tişörtle geziyosun be adam..
valla.. ben kesin anlardım:))