27 Mart 2009 Cuma

Minik ayaklar...


Teyzesinin, doğmadan önce oğluşuma hediye aldığı Home Imprint Kit' ini sonunda uygulayabildik. Küçük beyimiz rahat durmadığı için rüşvet olarak eline verdiğimiz anlatım kağıtını bir tanecik dişiyle kemirdiğinden kenarlarını azıcık yırtıldı:) Anlatım dili gayet net ve uygulaması da çok kolay eğer sabit tutabilirseniz:D

Önce hamuru ters çevirdiğim tepsinin üzerinde elcağızımla açmaya başladım. Maceram kısa sürdü, inatla uğraşmama rağmen pek de genişletemeyince (oyun hamurundan daha sert bu arada) eşime devrettim ve yeteri kadar açtıktan sonra ters cevirdik ki tepsiye değen düz kısmını kullanabilelim. Biz nereye bastıracağız diye düşünürken meraklı eller iş başındaydı, hamuru elledi, mıncırdı biraz. Sonrasında babasının yardımıyla güç bela hamurun üzerine bastırmayı başardık. Sonuç süppeerrr:))


İlk fotoğraf 12 saat sonra, ikinci fotoğraf ise hamurun 48 saat sonraki görüntüsü...

Çerçeve, yapıştırıcı (kalıp için kullanılıyo) ve pin kutunun içinden, tornavida benden:D

Hamur kuruduktan sonra iyice sertleştiği için (kalıp gibi oldu) bıçakla hatta birkaç farklı bıçakla denememe rağmen kesemedim. Makasla işimi çok daha rahat hallettim. Sonrasında kestiğim kalıbı kutunun içindeki yapıştırıcıyla yapıştırıp kuruması için 1 saat bekledim.

Fotoğrafımı, oğluma 7,5 aylık hamileyken profesyonel fotoğrafçı arkadaşımız Fırat Koçak çekti. (Sevgili Fırat ellerine sağlık, bu ve diğer tüm fotoğraflar için teşekkürler...) Veeee.....

Ta tata taaaaa....Sonuç gerçekten harika:D

7 yorum:

Habo dedi ki...

Yerim ben onun ayak izlerini :))
benim biricik oğlum...

lunawar dedi ki...

ayak mı annesi onlar..
5 bezelye orda.. 5 bezelye burda:))

gökçe dedi ki...

tolga amcasıyla ben de en yakın zamanda o poğçaları öpmek öpmek daha çok öpmek istiyoruz :)

nilo dedi ki...

Gökçe'cim, her zaman bekleriz... Sizede bizede yeter o poğaçalar:D

Özge Begüm YURTSEVER dedi ki...

işte bu müthiş bir çalışma,gerek foto gerekse minik ayaklar inanılmaz hoşuma gitti. hiç görmemiştim orjinal olmuş.bu çalışmayı kendi bebişlerime uygulamam için önümde zaman olsada heyecanlandırdığı kesin..Teşekkürler.

JuVeNiL dedi ki...

fotoğrafa bayıldım,ayak izlerine bayıldım.. fikir süper.. -bu yazıyı nedense görmemişim daha önce-

nilo dedi ki...

Teşekkür ederiz Juve, poğaçaları yemeğe bekliyoruz...