13 Kasım 2009 Cuma

Aynayı kendime çevirmişim...

Son zamanlardaki biraz fazla kendimi anlattığımı fark ettim. Halbuki bu bloğun sahibesinin minik bir ortağı var. Ki bu minik adam bu aralar biraz mızmız, tanıyan herkes değişimin farkında. Yaptıklarından ve yapmadıklarından önce biraz sebeplerinden bahsetsem daha iyi olacak galiba...
Aklımda bikaç şey var aslında. Daha önce de bahsettiğim gibi minik adamı Yasemin teyzesinin gidişi mutsuz etmiş olabilir. Yeni bir ablası var artık, belki O' na alışma dönemi yaşıyo, bilmiyorum. Hasta olduğum 7-8 gün boyunca evde olup, bütün gün sabahtan akşama O'nunla olup işe geri döndüğüm için huysuzlanıyo olabilir. Belki böyle bir dönem geçiriyo, üstüne gitmemek lazım. Belki ve bence en yakın sebep bu, yeni yeni çıkartamaya başladığı birinci azı dişleri ve erken çıkmaya çalışan köpek dişleri sebep olabilir. Birinci azı dönemi yaşıyoruz yani.
.
Tüm bunlar üst üste gelince yeni huylar ortaya çıktı tabi. Eskisi gibi yemek yemek istemiyor -yemek çıkan dişlerin en büyük düşmanı-, aç olunca asabi oluyo bacaksız, tekrar biberon mamasını arttırdık. Yemeğini yediği günlerde evde bir bayram havası esiyo. Elleri sürekli ağzında, bişeyler arıyo içerde, parmaklarını kızartana kadar ısırıyo. Sadece kendi ellerini değil, bizi ısırmaya çalışmaları başladı, vampir gibi ağzını açıp üzerimize saldırıyo -o minik ağız ne kadar açılabilirse artık-. Geceleri tek başına uyumak istemiyo, ben yada babasını çağırıyo, bazen ikimizi de.


Neyse, gecelerimiz biraz zorlu geçiyo bu aralar. Ama bugün cuma. Cumartesiden sonra haftanın en güzel günü. Güneşli bir haftasonu bizi bekliyormuş, biz parkta olucaz, bekleriz...

10 yorum:

tuğçeadaş dedi ki...

geçicek güzelim geçicek.
büyüycek, abi olucak ...
normal bu yaşlarda.
anneliğimiz sınanıyo, sabrımız, sevgimiz...
sabır diliyorum, bolca da sevgi ;)

Adsız dedi ki...

Bu yazıyı okuyunca çookk Şaşırdım.. Ben de dün gece tamda blogumu kendime mal ettiğimi düşündüm ve bu gece hemen hemen senin yazdığın taslakta bir yazı hazırladım :)).. Bu arada takipciniz bebişin de çook tatlı maşallah..

JuVeNiL dedi ki...

terrible two diye bir şey tabir öğrendim anne-bebek sitelerinde.. demek böyle bir şey;gördüğüm kadarıyla değişik dozlarda devam ediyor her bebekte.. deniz de çok şiddetli olmaz umarım..
bu arada o kadar twilight okursanız,çocuk da vampir olucüük tabi ne olüücük başka:D

nilo dedi ki...

Geçicek dimi Tuğçe'cim ya... Dün akşam sabrımız çok sınandı ama Allah'tan kalmadık sınıfta. Teşekkür ediyorum desteğin için, sevgi&öpücük...

Saadet'cim, sizde benzer şeyler mi yaşıyosunuz, kolay gelsin... Evet, minik Arda çook tatlı annesi, maşallah:D

Juve'cim, biliyorum canım ya böyle ara ara yaşayacağız sanıyorum. İnşallah şiddetli olmaz tabi. Uzun zamandır vampir okumuyorum ama:)

Adsız dedi ki...

Biz 2. azı sendromunu yeni atlatıyoruz işte.. Bi yandan da hidrolik bronşit.. Hergün sabır sınavı veriyoruz dediğin gibi. Böyle durumlarda anneliğin ne demek olduğunu daha iyi anlıyoruz.. Allah onlara sağlık versin.. En kısa sürede atlatsınlar minişlerimiz..

nilo dedi ki...

Saadet'cim, inşallah çabucak atlarlar. Sevgiler...

Seda dedi ki...

kolaylıklar diliyorum...kimbilir minicik dünyalarında neler yaşıyorlar...

nilo dedi ki...

Seda'cım, teşekkür ederim, inşallah:) Sevgiler...

Stil Direktoru dedi ki...

Valla balım ne desem bilemedim ki anne değilim ama sıkma canını desem öpsem yüzün güler mi :(

nilo dedi ki...

Eda'cım, teşekkür ederim şekerim. Bir dakika ağlama ikinci dakika gülme krizlerine alıştı bu bünye hemen güler:D Öptüm bende;)